Verge House

Verge House is a project which celebrates the threshold between two differing architectural styles to highlight the homes history and original charm. The addition aims to recede from and complement the original architecture and propel the home into modernity.

Project Overview

Verge House was a process in merging two architectural styles maximise the plot of land and offer a larger open plan living and kitchen which would flow into the outdoor entertaining area.

When proposing that a traditional Edwardian style home would sit next to a metal clad extension with a flat roof, it was crucial that importance was placed on the threshold of where the styles converged. This was where the project name emerged.

The moment of transition between old and new had to be obvious but not overbearing. Therefore, it seemed natural that this transitional space was a double volume glass atrium which aided in adding much needed light to a now tight corner site.

See more projects. 

Project Credits

Interior Design: Mim Design

Photographer: Tom Roe

Builder: Bespoke Builders

See more about us. 

Residential